Interviu si mustrari din partea Pr. Adrian Fageteanu (Manastirea Lainici) despre eventualitatea introducerii buletinelor biometrice si cumpatare

NOTA: Lacasuri Ortodoxe a acceptat sa posteze acest material, la insistentele vizitatorilor, cu intarziere, doar dupa ce filmul a fost postat de ceva timp pe alte siteuri intrucat, din continutul acestuia, reiesea clar faptul ca parintele Adrian Fageteanu nu a permis sa fie inregistrat.

(adresele unde a fost postat: https://victor-roncea.blogspot.com/2009/02/parintele-adrian-fageteanu-despre.html si https://www.youtube.com/watch?v=_HUqY_TftHo&eurl=https://victor-roncea.blogspot.com/2009/02/parintele-adrian-fageteanu-despre.html)
Pe aceasta pagina, filmul se descarca (progresiv – embed) direct de la adresa la care a fost facut public de catre realizatori, pe youtube.



…sa nu faceti ca cel care a spus: “daca toti Te vor parasi Doamne, eu nu!” Asta se cheama bravada!



Noi, tocmai pentru asta am venit, pentru problema asta cu… Cipurile.
Deci, putem vorbi, daca nu ma inregistrati!
Le-am scos, le-am dezactivat, le-am scos…


Deci, sfatul meu este sa nu primeasca nimeni. Daca aveti buletine sau chiar (…) carte de identitate veche, aia tineti-o. N-o schimbati si nu primiti nimic din ce va dau astia, ca sunt vicleni, vicleni, vicleni…
Copiii care acuma trebuie sa primeasca documente, ce sa faca acuma?
Parintii lor sa pastreze ce au, acte, chiar daca nu au buletine, certificatul de nastere, tot ce au pentru identitatea lui… sa nu primeasca ce se da de-acuma inainte…
Si cei care vor sa fie soferi, care dau examen de carnet de sofer: nici ei sa nu ia!
(…) “Cei care se abat cu orice milimetru de la Invatatura Mantuitorului sunt fiii tatalui minciunii, acestia sunt uratori si ucigasi de oameni. Si astia vin ca: pentru binele si sanatatea cetatenilor, sa se prezinte toti si sa se inregistreze, ca noi sa-i conducem ca pe vaci.”
Da, da, da. Asa este! Asa e intocmai!
Dar sunt unii care le-au primit din nestiinta, aceia ce se faca?
Pai cine-i din nestiinta, poa’ sa dea si pe foc, sa faca ce vrea…

Ne gandeam ca, poate ar fi fost mai bine sa-i constientizam pe crestini, sa forteze Statul… sa ne dea voie… sa purtam acte vechi.
Acuma vorbiti ca cei mai mari romancieri din lume!
Dar, fara lupta nu se poate!
Lupta trebuie continuata, dar sa nu faceti ca cel care a spus: “daca toti Te vor parasi Doamne, eu nu!” Asta se cheama bravada!
Nu, nicidecum! Nu, nu, nu, nu, nu! Asta am invatat-o!
Cum ati invatat-o daca chiar acuma vreti sa porniti la lupta? Nu! ce aveti in suflet numai Dumnezeu sa stie, nu dusmanii vostri!

(…)

Cat va dura aceasta prigoana, nu stiu nici Ingerii din cer, spune Mantuitorul, nici Fiul Omului, ca om, (ci) numai ca Dumnezeu… nu este dat voua a talcui vremile!

Stiti ca pr. Iustin de la Petru Voda, de unde am venit noi, a lansat un apel catre crestini si ii stau foarte multi impotriva, inclusiv dintre Ierahi.
Eu il admir, dar, i-as spune si parintelui ceva… il admir foarte mult… el a suferit mai mult ca mine si ca altii… a fost prigonit mai mult ca mine si ca altii… eu am fost condamnat numai la 20 de ani temnita grea, munca silnica… iar el a fost prigonit mai rau… si pr. Arsenie Papacioc a fost prigonit mai rau… mai mult ca mine, dar, ca sa fii mucenic………… ( ca placuta este inaintea Domnului moartea Cuviosilor Lui, dar… foarte placuta… cea mai mare pretuire are Dumnezeu pentru martiri, pentru mucenici, dar, “cine vrea, spune Mantuitorul, cine vrea sa vie dupa mine!)……… (din pacate aici, realizatorii interviului au hotarat oprirea redarii acestuia, inainte de incheierea cuvantului catre parintele Iustin. Dupa cum am precizat, pe aceasta pagina inregistrarea este descarcata online, direct de pe serverul youtube, incat oprirea inregistrarii nu ne apartine – pentru inlaturarea unor comentarii ulterioare).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.