Crestinismul a devenit religia cea mai persecutata din lume. Comunicatul Bisericii Ortodoxe Ruse

Declaratia Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relațiile Externe Bisericesti, privind asasinarea în masă a creștinilor dintr-un colegiu din Oregon, Statele Unite ale Americii:

“Biserica Ortodoxă Rusă este profund întristata, in urma aflarii vestii despre teribila acțiune teroristă, efectuata intr-un colegiu din Statul Oregon – in Statele Unite ale Americii, unde mai multi oameni pașnici au fost uciși.

Ceea ce face ca tragedia sa devina chiar mai gravă, este faptul că ucigașul a ales in mod constient să ii ucida pe tinerii care au mărturisir ca sunt crestini. Acest act inuman evident, confirmă încă o dată faptul că Creștinismul a devenit religia cea mai persecutată din lume.

Extremiștii din diferite părți ale lumii cauta din ce in ce mai mult sa provoace ura și dușmănia între religii si natiuni, pentru care sunt gata să se angajeze in faptele cele mai odioase si inumane.

Patriarhia Moscovei, din nou și din nou, solicită comunității internaționale, să acorde atenție importanței protejării creștinilor împotriva terorii. Le reamintim, puterilor și liderilor religioși și publici, responsabilitatea lor fata de coexistența pașnică între oamenii de diferite religii, grupurile si culturile etnice.

În același timp, credem că acțiunile teroriste comise recent în diverse țări ale lumii, au fost provocate de haosul politic și social creat de forțele din extrior, într-un număr de țări din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Biserica Ortodoxă Rusă este indoliata, împreună cu poporul american, in urma uciderii acestor oameni, și se roaga pentru recuperarea celor răniți și pentru mângâierea familiilor și prietenilor victimelor acțiunii teroriste.

Sperăm că autoritățile din Statele Unite ale Americii sa ia măsuri pentru prevenirea unor astfel de tragedii și pentru asigurarea unei vieți liniștite și în condiții de siguranță, pentru creștinii și oamenii altor religii tradiționale”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.