SIRIA: Un arhiepiscop catolic sirian se prinde de minciunile Vestului. Ce cauta CIA in conflict?

Arhiepiscopul sirian catolic Jacques Behnan Hindo a declarat ca este “intrigat” de implicarea Agentiei Centrale de Inteligenta a SUA (CIA) în conflictul sirian.

Declarația prelatului a venit ca reactie la un comunicat al senatorului John McCain din Arizona.

“Senatorul american John McCain a protestat, spunând că rușii nu ar fi bombardat pozițiile Statului Islamic, ci mai degrabă pe cele ale rebelilor anti-Assad instruiți de către CIA. Aceste cuvinte mi se par tulburătoare. Ele reprezintă o recunoaștere flagrantă că în spatele războiul împotriva lui Assad se afla, totodata, CIA”.

Într-un interviu pentru agentia catolica Fides, Arhiepiscopul a spus că, odata cu angajarea forțelor rusești impotriva milițiilor jihadiste, “propaganda Vestului” continuă să “vorbească despre rebelii moderati, care nu există”.

“Aici este vorba despre ceva foarte deranjant: există o superputere, care protesteaza, de cand rușii lovesc milițiile Al-Qaeda din Siria. Ce inseamna asta? Al-Qaida este, acum, un aliat al Statelor Unite în Siria? Oare nu dispretuiesc inteligența și memoria noastră?”, a spus Arhiepiscopul.

Arhiepiscopul a mai subliniat faptul că este treaba sirienilor, nicidecum a așa-numitului Stat Islamic sau a națiunilor occidentale, sa decida daca Bashir Al-Assad ar trebui să plece.

“Am primit o veste teribila din orașul Deir al Zor, care a fost asediat de Daesh (Statul Islamic) de o perioadă lungă de timp. Nu mai există niciun aliment în oraș, iar populația este literalmente infometata. Trebuie să facem ceva imediat, înainte de a fi prea târziu”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.