Monumentul REUNIFICAREA, dezvelit in Manastirea din Kursk

Un monument intitulat “Reunificarea”, dedicat restabilirii unității în cadrul Bisericii locale Ortodoxe Ruse, a fost dezvelit pe 30 septembrie 2015, la Manastirea Kursk, în Rusia.

Sculptura din bronz ii reprezintă pe Patriarhul Alexei al II-lea al Moscovei și al Întregii Rusii și pe Mitropolitul Lavrentie, care au semnat actul canonic între Biserica Ortodoxă Rusă și Biserica Ortodoxă Rusă din afara Rusiei, depasind astfel divizarea cauzata de Revoluție și de Războiul Civil din Rusia.

Patriarhul Alexei și Mitropolitul sunt descrisi purtand Icoana Maicii Domnului din Kursk “A Semnului”, care a devenit icoana principala sfânta a diasporei rusesti.

Dezvelirea monumentului a fost programată sa coincida cu vizita icoanei in regiunea Kursk (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). A devenit o tradiție, din 2009, ca Icoana din Kursk sa fie adusa spre venerare, intre credincioșii din Kursk, unde a fost descoperita pentru prima data in urma cu 720 de ani.

La ceremonia de dezvelire, au participat: IPS Mitropolit Gherman de Kursk și Rylsk si PS Episcop Nicolae de Manhattan.

Sculptorul Andrei Klykov și arhitectul Anatoly Kuznetsov au conceput și creat monumentul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.