Expozitia IN MEMORIAM – DAN MOISESCU, 1 – 25 octombrie 2015

Expoziția “In memoriam – Dan Moisescu”, 1 – 25 octombrie 2015

Marele praznic al Acoperământului Maicii Domnului, de pe 1 octombrie, a fost un bun prilej pentru deschiderea a doua expozitii pe simezele Muzeului Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”:

Sala STAHL, expozitia : “Porţile cerului”;Sala de Sticlă, expozitia : “In memoriam – Dan Moisescu”,organizata de Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” în parteneriat cu Asociatia Filiala Arta Religioasa si Restaurare a UAP a Uniunea Artiștilor Plastici din România .Intre cele 2 expozitii, s-a desfasurat, la Muzeu, si Adunarea Generala Extraordinara pentru alegerea Presedintelui Comisiei Profesionale a AFAPRR a UAP din ROMANIA, dupa trecerea la cele vesnice a doamnei Teodora Ianculescu Spataru. In calitate de amic, dar si de consilier al Comitetul Director al Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a Uniunii Artiștilor Plastici din România, o felicit pe Irina Sava pentru functia lumeasca in care a fost aleasa. Axios-Vrednica este!

La vernisajul expoziției “In memoriam – Dan Moisescu” au participat personalitati unanim apreciate din breasla “zugravilor de subtire” si a restauratorilor: Maestrul Nicolae Sava, Maestra Cristiana Calinescu Fodor, Maestrul Viorel Grimalschi si familia de pictori, iconari şi restauratori Maria Popescu-Dragomir si Grigore Popescu-Muscel, dar si multi alti artisti, un numeros public.

Au vorbit despre importanta evenimentului, dar si a valorii umane si profesionale a domnului Dan Moisescu: doamna Conf. Univ. Dr. Paula Popoiu, director general al Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, domnul Florin Neacshu, istoric, manager de proiecte si comunicare AFAPRR si UAP din ROMANIA, Maestrul Grigore Popescu-Muscel, Maestra Cristiana Calinescu Fodor (care i-a fost si profesor indrumator la stagiul de pictura din nou), Dr. Irina Sava, care tocmai fusese aleasa Presedintele Comisiei Profesionale a Asociatia Filiala Arta Religioasa si Restaurare a UAP a Uniunea Artiștilor Plastici din România , in cadrul Adunarii Generale Extraordinare.Un mesaj cald si emotionant a adresat celor prezenti Mandita Moisescu, sotia domnului Dan Moisescu , comemorat printr-o expozitie de inalta tinuta.

Dan Moisescu a contribuit, în calitate de tehnician restaurator, sub îndrumarea unora dintre cei mai reprezentativi restauratori români, la repunerea în valoare a mai multor monumente istorice. Amintim doar cateva: Biserica Batiştei – Bucuresti (restaurator Raluca Ceicu), Biserica Sf. Nicolae – Scheii Brasovului (restaurator Ioana Zărnescu), Biserica Sâmbăta de Jos – Făgăraş (restaurator Ioana Zărnescu), Catedrala Greco- Catolică din Blaj (restaurator Nicolae Sava), Biserica Mânăstirii Lainici – jud. Gorj (restaurator Grigore Popescu), precum si pictura din nou la Biserica din Homoraciu (pictor Cristiana Calinescu Fodor, care i-a fost si profesor indrumator la stagiul de pictura din nou).

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 1 – 25 octombrie 2015, de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00, în Sala de Sticlă, Şos. Kiseleff nr. 30.

A consemnat pentru Serviciul de presa LO News al Agentiei de stiri Lăcaşuri Ortodoxe, parteneri media ai Asociatiei Filiala Arta Religioasa si Restaurare a Uniunii Artiștilor Plastici din România: Claudiu Victor Gheorghiu, pictor iconar, istoric, consilier al Comitetul Director al Asociatia Filiala Arta Religioasa si Restaurare a UAP AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.