Rusia are de zece ori mai multi emigranti, si nu se mai isterizeaza nimeni!

Ieri, la reședința patriarhală din Peredelkino, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, l-a primit pe Președintele Statului Palestina, Mahmoud Abbas.

“Mă bucur să va văd. Ori de câte ori treceti prin Moscova, avem ocazia minunata de a va întâlni, pentru a vorbi despre problemele care sunt importante pentru Statul Palestinian și pentru Biserica Ortodoxă Rusă”, a spus Sanctitatea Sa, la primirea lui Mahmoud Abbas.

Președintele Statului Palestina a sosit în capitala Rusiei, pentru a participa la inaugurarea moscheii-catedrale după o renovare completă a acesteia (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Aș dori să vă felicit, cu ocazia acestui eveniment remarcabil” – a spus Sanctitatea Sa. “Probabil ca ati remarcat relațiile bune, stabilite între ortodocșii și musulmanii din Rusia. Ne bucurăm că, în cele din urmă, ati construit cea mai mare moschee in orașul Moscova. Aceasta va fi un loc pentru rugăciune, pentru numerosii musulmani care locuiesc aici sau care viziteaza Moscova”.

“În Rusia vin foarte multi musulmani, din fosta Uniune Sovietică – uneori pentru acestia fiind singurul loc in care pot castiga un salariu mai bun” – a declarat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, menționând că, spre deosebire de Occident, Rusia are de zece ori mai mulți imigranți, dar nimeni din lume nu stie nimic despre asta.

“Și nu există nicio isterie” – a continuat Preafericirea Sa. “Nici poliție, nici gaze, nici ciocniri fizice”.

“Deci, atunci când spunem că Rusia este o țară unică, ca într-adevăr aici nu exista niciun conflict etnic, noi spunem adevărul. Dar noi, de asemenea, suntem constienti ca aceste relații pașnice și bune se datoreaza faptului ca Islamul radical, prin harul lui Dumnezeu, nu se regaseste pe teritoriul Rusiei”.

Evenimentele din Orientul Mijlociu reprezinta un mare pericol pentru întreaga lume, a spus Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill. Aceste grupuri încearcă să recruteze cetățeni ruși, islamisti. “Deci, ceea ce se întâmplă în țări precum Siria, Irak, Libia și altele, se apropie” – a spus Preafericirea Sa.

Primatul Bisericii Ortodoxe Ruse l-a felicitat pe Președintele Statului Palestina, pentru faptul că, în timpul Adunării Generale a ONU, pentru prima oara este arborat steagul palestinian.

“Suntem, de asemenea, în acord cu decizia Vaticanului, privind recunoașterea unui Stat Palestinian, și sprijinim această decizie” – a spus Sanctitatea Sa.

Primatul Bisericii Ortodoxe Ruse a mai spus:

“Suntem profund convinși că nu poate exista o alta evolutie, decat cea pașnică, in Orientul Mijlociu. Alternativa inseamna haos și distrugere reciprocă, cu efect periculos asupra întregului sistem de relații internaționale”.

Mulțumind Sanctitatii Sale, Președintele Statului Palestina a spus:

“Mă bucur să ma aflu din nou alaturi de dumneavoastra. Simtim ca ne aflam in casa unor prieteni care cred, cu noi, în coexistența pașnică a diferitelor popoare și diferitelor religii”.

“Trag speranta, că toate națiunile lumii vor urma calea Rusiei, în ceea ce privește coexistența pașnică” – a spus Președintele Statului Palestina – “iar pacea va domni între reprezentanții tuturor religiilor”.

Despre Palestina, Mahmoud Abbas a spus:

“Este o țară a trei religii. Este necesar ca reprezentanții acestor religii sa trăiasca în pace”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.