Arheologii bulgari au descoperit o primarie din perioada elenistica

Arheologii au descoperit o primărie, în orașul antic grecesc Heraclea Sintica, in apropierea orașului Petrici (Petrich), în sud-vestul Bulgariei.

O echipa de arheologi, indrumata de profesorul Liudmil Vagalinski, care este director al Institutului Național bulgar de Arheologie, a efectuat săpăturile timp de mai multi an, conform jurnalului bulgaresc Standart.

Descoperirea reprezinta o clădire publică unica și mare, datând din perioada elenistică timpurie, secolul III-IV inainte de Hristos.

Aceasta nu a fost o clădire obișnuită, fiind cel mai probabil sediul conducătorului local sau cladirea in care se aduna Consiliul de Bătrâni.

Potrivit arheologilor, aceasta este una dintre puținele descoperiri valoroase și considerabile din perioada elenistică timpurie, din Bulgaria.

Arheologii au mai descoperit ca cladirea a fost afectata de doua incendii, primul datând din a doua jumătate a secolului al IV-lea inainte de Hristos, din timpul atacurilor invadatorilor din triburile locale.

Un al doilea incendiu a izbucnit în a doua jumătate a secolului al III-lea inainte de Hristos.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.