Bangkok: Papa Francisc condamna atacul terorist asupra Templului Erawan

Papa a transmis o telegrama, in care i-a asigurat pe cei apropiati victimelor, de “solidaritatea sa sufleteasca”.

Papa Francisc si-a exprimat “solidaritatea sinceră”, intr-o telegrama transmisa regelui Thailandei și tuturor celor afectati în urma unui atac terorist asupra Templului hindus Erawan, din Bangkok, care a dus la pierderea a 20 de vieți omenesti, in seara de luni.

“Templul Erawan este considerat a fi cel mai faimos dintre templele hinduse din Bangkok. Nu doar ca turistii sunt prezenti acolo, dar budiștii, hindușii și membrii comunitatii indiene sikh aduc adesea ofranda de tămâie și flori”, comenteaza CNN.

Construit în 1956, Templul gazduieste o statuie de aur a lui Phra Phrom, o reprezentare tailandeza a lui Brahma, zeul hindus al creației.

Momentul exploziei de luni, explica sursa, probabil a fost unul strategic ales, intrucat la ora 19:00 multi oameni merg la altar, cand se intorc acasa de la locul de munca.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.