Ultimul sat in totalitate crestin, din Palestina, ar putea disparea

Ultimul sat in intregime creștin din Palestina se golește rapid. Locuitorii Taiba, care se afla în Cisiordania, isi parasesc casele lor în căutarea unei vieți mai bune. În acest sens, liderii Bisericilor din Țara Sfântă ii indeamna pe toti cei interesati, să facă tot ce este posibil pentru ca Taiba sa nu fie parasita, conform publicatiei Blagovest Info.

Taiba, care numara acum 1300 de locuitori, este situata la aproximativ 30 de kilometri de Ierusalim. Acesta este ultimul sat palestinian ai cărui rezidenți sunt in totalitate creștinii. Aici se gasesc ortodocși și catolici – de rit latin și grec. În ultimii ani, mulți locuitori indigeni au plecat din Taiba, intrucat nu vedeau vreo perspectiva în satul natal.

Taiba este una dintre cele mai vechi așezări de pe teritoriul palestinian. Aceasta este menționata în Sfintele Scripturi, ca Ofra – în Vechiul Testament – și Efraim – în Evanghelii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.