Slujire pe locul minunii din Arhanghelsk: Maica Domnului a fost vazuta pe cer, timp de o ora

În Arhanghelsk, Rusia, a fost comemorata, prin rugaciune, minunea aparitiei Maicii Domnului deasupra orasului, din anul 1919.

Astfel, o slujba speciala a fost oficiata la intersecția strazilor Novgorod si Libertatea, de către Mitropolitul Daniel de Arhanghelsk și Kholmogory, alaturi de alti clerici, conform informatiilor oferite de reprezentantii eparhiei.

“În această zi și în acest loc, în urmă cu 96 de ani, cei mai curati – copiii – au văzut-o pe cer pe Fecioara. Aparitia ei a marcat mijlocirea Reginei Cerului, in vremurile dificile ale Arhanghelsk-ului. Trupele Armatei Roșii au ocupat la scurt timp orașul, după evenimentul minunat, distrugand sufletul poporului, credința lui, cultura și tradiția. Arkhangelsk-ul fusese aruncat în haos și întuneric, ajungand sa fie numit ‘orașul mortii”” – a spus Mitropolitul, dupa slujba.

Aparitia Fecioarei Maria in Arhanghelsk (foto: icoana, pe locul aparitiei) a avut loc in duminica din 3 august 1919. Șapte copii, cu varste intre 10 si 14 ani – Galina și Olga Zelenin, Emilia, Valentina și Victor Pereshnevy, Serghei Popov, Iulia Kiseleva – aflandu-se in apropierea casei cu nr. 135, au vazut-o pe cer pe Maica Domnului.

Aparitia Maicii Domnului a durat aproximativ o oră, apoi a făcut semnul crucii asupra orasului și oamenilor, dupa care a disparut. Copiii, socati, le-au spus părinților lor despre asta, și apoi parohului Bisericii Învierii, protopopul Mihail Popov. Părintele Mihail a transmis istoria Episcopului Pavel (Pavlovsky).

Episcopul nota:“Harul lui Dumnezeu și mijlocirea Maicii lui Dumnezeu să fie cu noi”.

Acest eveniment a fost bine cercetat, iar pe 4 septembrie a avut loc o ședință comună a Consiliului Eparhial și Misionar, inregistrandu-se “minunea aparitiei pe cer a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus Hristos, din Arhanghelsk, 3 august 1919”, cu detalii despre viziune, potrivit martorilor oculari.

Vestea acestei minuni a fost tipărită în “Monitorul Eparhial din Arhanghelsk”.

In 21 februarie 1920, Arhanghelsk-ul a fost ocupat de Armata Roșie, iar în luna iulie a aceluiași an s-a deschis un dosar penal împotriva parintelui protopop Mihail Popov și a copiilor care au asistat la minunea Maicii Domnului. Părintele Mihail a fost condamnat la trei ani de închisoare.

In prezent, in intersectia amintita mai sus, se intentioneaza sa se ridice o biserica.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.