Biserica Catolica isi va reconsidera pozitia fata de persoanele divortate si recasatorite

Papa Francisc a cerut Bisericii sale, in urma cu o zi, sa ii primeasca pe cei divorțati și recăsătoriți. “Aceste persoane nu au fost in niciun chip excomunicate”, a spus Papa, repetând: “Ele nu sunt excomunicate”.

Papa Francisc a invitat comunitățile catolice sa aiba o atitudine primitoare și milostiva fata de creștinii care s-au recăsătorit în afara Bisericii după un divorț, spunând că astfel de oameni “nu sunt in niciun chip excomunicati” și ca ar trebui să fie făcuti să se simtă ca parte a comunității lor.

In intreaga sa audiența generală, Papa s-a concentrat pe tratarea persoanelor divorțate și recăsătorite, de catre Biserica Catolica. El a spus că nu este bine sa se încerce ca ele sa fie tinute la distanță de comunitate, amintind ruptura copiilor acestor familii, de Biserica.

“Ei sunt mereu parte din Biserica”, a spus Papa, despre cei divortati

Francisc a abordat aceasta tema în public, luand in calcul framantarile pe temele familiei, din ultimele luni (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), ca modalitate de pregătire a unei întâlniri la nivel mondial a episcopilor catolici, pe tema familiei, pregatita pentru luna octombrie.

“Nu ușilor închise!”, a declarat Papa, in public, repetând: “Nu ușilor închise!”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.