Mitropolitul Vladimir a strabatut pe jos zeci de Km, pe Drumul Crucii – Republica Moldova 2015 (foto)

(Foto: Mitropolia Republicii Moldova [https://ru.mitropolia.md/] )Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, al Mitropoliei Republicii Moldova de sub Patriarhia Moscovei, a participat, pe o distanta de mai mult de 10 Km, la “Drumul Crucii”, alături de slujitori şi de credincioşi, conform informatiilor oferite ieri de reprezentantii media ai Bisericii.

Credinciosii si clericii din Republica Moldova au pornit in aceasta procesiune, inca din data de 5 august 2015 – pe un “Drum al Crucii şi Pocăinţei”, desfasurat in toata tara, avand traseul sub forma unei Sfinte Cruci.

Mitropolitul Vladimir a purtat cu sine, in cadrul procesiunii, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului – Hârbovăţ.

După mai multi kilometri parcursi initial pe camp, in plin soare, conform reprezentantilor Mitropoliei, si dupa cateva opriri la troitele aflate in cale sau la punctele de intampinare de catre sateni, unde s-au oficiat rugaciuni speciale, o agapa frăţească a avut loc, de asemenea, pe câmp. Apoi, Mitropolitul şi toţi cei prezenţi au mai parcurs o distanţă de aproximativ 10 km, “în numele şi spre slava lui Dumnezeu”.

Participantii la procesiune au avut cu ei (vezi foto) pe tot parcursul procesiunii, un sistem mobil de clopote, instalat pe o masina utilitara speciala care i-a insotit.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.