Giulgiul Maicii Domnului, purtat in procesiune la Ierusalim (FOTO)

Festivitățile legate de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, din Ierusalim, au început cu trei zile înainte de sarbatoarea propriu-zisa (C.Iul.).

Procesiunea desfasurata pe 25 august, la ora 5 a diminetii, simbolizează purtarea trupului Maicii Domnului pe bratele Apostolilor, catre locul de inmormantare, în Ghetsimani.

După Sfânta Liturghie oficiata la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din Ghetsimani, staretul, însoțit de clerici si de credinciosi a purtat pe brate Giulgiul Maicii Domnului, aflat in mănăstire, catre mormântul Sfintei Fecioare Maria.

Cu lumânări și ramuri de busuioc, oamenii, incet si solemn, au însoțit Giulgiul – inclus intr-o icoană de argint, cu rama de lemn – Maicii Domnului, conform informatiilor oferite de Misiunea Ecleziastica Rusa. Procesiunea s-a incheiat odata cu aparitia primelor raze ale soarelui.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.