India daruieste Georgiei sfintele moaste ale Reginei Ketevan

In Georgia, din India, vor sosi moaștele Marii Mucenite Ketevan, Regina tinutului Kakheti-ei.

În Mukhrani, Georgia, va fi construita o catedrala în cinstea Reginei Sfinte, unde se va afla si reședința Arhiepiscopului de Tsilkani și Dușeti, conform publicatiei IPN, citata de Pravoslavie.

Conform “Georgia Online”, construcția catedralei a început deja.

Sfintele moaște ale Reginei Ketevan vor fi oferite Georgiei, în viitorul apropiat. S-a ajuns deja la un acord pe aceasta tema.

Sfintele moaște vor fi transferate în curând. Data exactă ramane, încă, necunoscuta, insa din cate se pare, conform reprezentantilor Bisericii, Sfanta a ajutat ca transferarea sa aiba loc gratuit.

Sfanta Ketevan a trăit într-o perioadă în care Georgia se afla sfâșiata, intre doi vecini puternici aflati în conflict, Imperiul Otoman și Persia.

Regina Ketevan a fost ucisa, dupa ce a refuzat propunerea de căsătorie cu liderul otomanilor. Zece ani a petrecut în închisoare, ducand o viata ascetică si pregătindu-se pentru martiriu.

Pentru refuzul de a se converti la Islam, Sfânta Ketevan a suferit torturi groaznice. Inainte de fiecare tortură, ea isi facea, insa, semnul crucii, rostind: “În Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh”.

Martirizarea ei a avut loc în Shiraz, pe 22 septembrie 1624.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.