Izvor ortodox profanat de vandali neo-nazisti, in apropierea unei manastiri

Pentru a treia oara, persoane neidentificate au vandalizat constructia din jurul unui izvor ortodox din Lipetsk, in Rusia, situat în apropiere de Mănăstirea Adormirii Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, conform unui raport al Mitropoliei locale.

Atacatorii au ars un vestibul din lemn si au dărâmat crucea. În plus, acestia au inscriptionat peretii din apropierea izvorului, indicand faptul că ei aparțin unei organizații neo-naziste.

În jur de 20 de icoane ortodoxe au fost arse în vestibulul de lemn. Potrivit unuia dintre credinciosi, în ultimele luni, mai multe persoane neidentificate au distrus cateva icoane ale Mântuitorului, Maicii Domnului și sfinților, de la izvor.

Acesta este deja al treia atac asupra izvorului. În 2013, atacatorii au rupt crucea si au distrus icoanele.

În luna decembrie a anului trecut, ei au distrus iconostasul și l-au aruncat în apă.

Izvorul Sfintit, numit dupa Maica Domnului, “Izvor datator de viata”, este venerat și iubit de mulți credincioși ortodocși care vin aici să ia apă și să se scufunde în apă.

Izvorul si zona din jur au fost amenajate la inițiativa publică și prin donațiile private ale credincioșilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.