Cancelarul german Angela Merkel se opune casatoriei gay

Creștina evanghelica practicanta, căsătorita de două ori, cancelarul german Angela Merkel a luat poziție împotriva ‘căsătoriei’ gay.

Cancelarul nu acceptă căsătoriile între homosexuali, aceasta considerand ca termenul de “căsătorie” ar trebui să defineasca ideea de “convietuire intre un bărbat și o femeie”, potrivit unui interviu pentru LeFloid, citat de Sputnik.

“Sunt o persoana care sustine eliminarea oricarei discriminari. Am parcurs un drum lung; când îmi amintesc, acum 25 de ani, mulți oameni nu îndrăzneau să spuna că sunt homosexuali sau lesbiene”.

Cu toate acestea, Merkel sprijină ideea de parteneriat civil pentru homosexuali.

“Pentru mine, personal, căsătoria reprezinta convietuirea dintre un bărbat și o femeie. Aceasta este conceptia mea, insa sprijin parteneriatele civile”, a spus ea.

“Nu vreau discriminare și [vreau] egalitate, dar trebuie facuta o diferentiere la un moment dat”, a declarat Merkel.

În luna mai, în urma referendumului din Irlanda, cancelarul a exclus posibilitatea de recunoastere a ‘căsătoriei’ intre persoane de acelasi sex în Germania.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.