Mozaic imens cu inscriptii biblice in limba greaca, descoperit in Turcia

Un mozaic de 120 de metri patrati, cu inscripții din Biblie, a fost descoperit în Adana, Turcia, în urma săpăturilor efectuate de Departamentul Patrimoniu Cultural al Ministerului Culturii și Turismului și de Direcția Muzeelor Provinciei.

Săpăturile au avut ca scop descoperirea de exponate pentru noul muzeu aflat în construcție, a declarat șeful Directiei de Cultura și Turism, Sabri Tari, pentru RIA Novosti.

“Am fost incantati sa descoperim artefactul. Acesta va constitui una dintre piesele rare ale muzeului nostru. După restaurarea și renovarea in laborator, noul muzeu va afișa toate artefactele descoperite”, a spus Tari.

Comoara arheologica are 15 metri lungime si 8 metri latime și datează din secolele V-VI dupa Hristos, prezentand un citat biblic. Mozaicul include 16 reprezentari de animale domestice și sălbatice, stand alaturi si mancand impreuna.

Textul biblic scris pe mozaic în limba greacă, este un citat din capitolul biblic din Isaia, care face referire la scena grafica amintita mai sus.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.