In urma demersului Patriarhului Kirill, Iranul elibereaza un pastor protestant

Pastorul protestant, in vârstă de 36 de ani, Farshid Fathi, a fost arestat în decembrie 2010, la Teheran, in Iran. El a fost, ulterior, condamnat la 7 ani de închisoare, pe baza acuzațiilor de savarsire de acte care amenință securitatea națională a Iranului.

În aprilie 2015, Preafericitul Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, a adresat Președintelui iranian, Hassan Rouhani, o scrisoare, prin care a solicitat clemență pentru Farshid Fathi. Scrisoarea amintea despre importanța iubirii față de prizonierii creștini, de înțelegere între creștini și musulmani.

In data de 4 iulie 2015, Farshid Fathi a primit o notificare oficială, in care se specifica faptul ca va fi eliberat cu 2 ani mai devreme, adica în decembrie 2015.

Patriarhia Moscovei, în interacțiune regulata cu liderii politici și religioși, ridică frecvent problema prizonierilor creștini in țările cu majoritate musulmană.

Interventiile Patriarhului Kirill pe langa conducerea unor țări precum Sudanul, Pakistanul și Iranul au fost intampinate cu entuziasm de către creștinii de diferite confesiuni din întreaga lume.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.