Kosovo: Guvernul SUA va exercita noi presiuni asupra Serbiei

Guvernul SUA va exercita presiuni noi asupra Serbiei, pentru a ceda mai mult din suveranitatea Kosovo, prin semnarea Acordului Belgrad-Pristina in acest an, a declarat ieri asistentul american al Secretarului de Stat pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Victoria Nuland.

Conform Ria Novosti, Acordul de Asociere si Stabilizare este un tratat internațional, care, atunci când va fi semnat, ii va conferi Serbiei statutul de stat asociat al UE.

Printre obligațiile pe care Serbia va trebui să le accepte, se vor numara crearea unei zone de liber schimb și armonizarea legilor statului cu legislația UE.

Zona de liber schimb este un teritoriu sau spatiu economico-geografic, in limitele caruia se aplica o intelegere intre doua sau mai multe tari privind obiective precum: desfiintarea taxelor vamale, eliminarea restrictiilor cantitative la marfurile industriale, stabilitatea monetar-fiscala si altele.

Nuland a recunoscut că guvernul sârb ar trebui să facă unele concesii nepopulare pentru a îndeplini termenii UE.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.