Ce interes au Statele Unite sa prezinte Rusia ca pe o amenintare…

Oficialii Pentagonului au susținut că Rusia este cea mai mare amenințare privind securitatea Statelor Unite, pentru a-i calma pe aliații europeni, care au suspectat reinnoirea dialogului între Moscova și Washington, în timp ce alții erau convinsi să se unească în spatele cauzei anti-rusesti, au declarat experții pentru Sputnik.

Joi, Generalul de Marina Joseph Dunford a declarat că Rusia a fost cea mai mare amenințare la adresa securității naționale a SUA, la o zi după ce secretarul Fortelor Aeriene Americane, Deborah Jones, le-a spus acelasi lucru celor de la Reuters.

“Cred că aceste declarații sunt o reflectare a faptului că Statele Unite iau în serios Rusia si ca le pasă de preocupările aliaților europeni”, a declarat cercetatorul Centrului Woodrow Wilson, Michael Kofman, pentru Sputnik.

“Mai mult ca sigur este o reasigurare, in urma redeschiderii dialogului direct de către Kerry” – a spus acesta..

Pe 30 iunie 2015, Kerry și Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov au discutat despre criza din Ucraina, în paralel cu negocierile nucleare ale Iranului, la Viena.

Aliații SUA din Europa, a explicat Kofman, au fost speriati de schimburile bilaterale SUA-Rusia, și s-au întrebat dacă Statele Unite mai controleaza inca situatia in conflictul din Ucraina.

“Europenii sunt îngrijorați – ei nu înțeleg acum politica față de Rusia, și sunt nesiguri fata de ceea ce se discută în spatele ușilor închise”.

Profesorul universitar David Kearn a spus pentru Sputnik, de asemenea, că declarațiile făcute de Jones au urmarit sa ajute la construirea coeziunii între SUA si aliații europeni, convingandu-i ca Rusia este o amenințare gravă.

“Se pare că există o divizare destul de semnificativă între Europa de Vest și cea Est-Centrală, în ceea ce privește intensitatea amenințării rusesti, iar secretarul [Deborah Jones] încearcă să elimine această divizare, subliniind cât de tare a tulburat, comportamentul Rusiei, Statele Unite”.

Jones a mai urmarit, de asemenea, prin amenințarea rusească – explica Kearn – sa-i convinga pe aliații NATO ca trebuie sa-si sporeasca angajamentul în ceea ce privește cheltuielile militare, care reveneau in mare parte SUA.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.