Acord de cooperare intre Biserica Ortodoxa si Ministerul Sanatatii

Documentul a fost semnat de către Preafericitul Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, și Ministrul Sănătății Federației Ruse, V. Skvortsova.

Conform Patriarhului Kirill, interacțiunea Bisericii Ortodoxe Ruse cu Ministerul Sănătății este în curs de dezvoltare în mod activ, prin “identificarea tuturor ariilor noi în care Biserica și sănătatea publica ar putea conlucra, pentru a-i trata pe oameni și a menține un stil de viață sănătos”.

“Misiunea de vindecare a fost întotdeauna misiunea Bisericii, începând cu Domnul Iisus Hristos” – a spus Sanctitatea Sa.

“Astăzi, aceasta slujire ia forme noi. Avem nevoie sa colaboram cu profesionistii din domeniul sanatatii, in special in domenii cum ar fi lucrul cu cei care sufera de pe urma dependentei de alcool si droguri, și multe altele. Speram ca slujirea noastra poate ajuta medicina modernă” – a concluzionat Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii.

La rândul său, Skvortsova a spus că interacțiunea dintre Ministerul Sănătății și Biserica Ortodoxă Rusă, din ultimii ani, “a ajutat in realizarea cu succes a proiectelor legate de pastrarea starii de sănătate a rușilor”.

“În prezent, numărul de proiecte crește, inclusiv în domeniul îngrijirilor paliative, al protecției mamelor și a copiilor, apersoanelor fără adăpost și a oamenilor aflati în situații dificile” – a spus șeful Ministerului Sănătății.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.