Despre realizarea unei Uniuni a Tarilor Musulmane, dupa modelul UE

Marele Imam din Universitatea Al Azhar din Cairo, Muhammad Al-Tayyeb, și alți lideri islamici vor participa la o conferință interconfesională internaționala, organizata de Comunitatea Sant’Egidio din Florența, in perioada 8-9 iunie.

Într-un interviu acordat inainte de reuniune, unui cotidian Italian, citat de Radio Vatican, Al Tayyeb a venit cu ideea unei Uniuni a Tarilor Musulmane, pornind de la modelul Uniunii Europene, ca răspuns la asa-zisul Califat al militantilor Statului Islamic.

Intervievat de Tracey McClure de la Radio Vatican, Arhiepiscopul caldeean Bashar Warda, a cărui eparhie este in Erbil, Kurdistanul irakian, a vorbit despre sprijinul pe care l-ar putea avea o astfel de Uniune musulmana in lumea arabă și despre cum ar rezolva ea conflictele din regiune.

“Mă bucur să aud astfel de afirmații și este o declarație curajoasă a lui Al Azhar și cred că avem nevoie, totodata, nu doar sa auzim astfel de afirmații, ci totodata, sa discutam si despre căile de realizare a acestor inițiative”, a declarat Warda.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.