Obama se foloseste de Air Force pentru a stimula puterea Iranului in Irak

Seful Comisiei Senatului pentru Relații Externe al SUA, Bob Corker, a spus că Obama se foloseste de Air Force (Fortele Aeriene) pentru a stimula puterea Iranului în Irak și pentru a-l sprijini pe aliatul acestuia, Bashar Assad, în Siria.

“Intrucat Iranul isi adanceste influența în capitale, de la Bagdad la Damasc, la Beirut și Sanaa, impresia multora din regiune este aceea ca Fortele Aeriene ale Statelor Unite sunt de fapt forțe aeriene ale lui Assad în Siria și forte aeriene ale Iranului in Irak”, a declarat, ieri, Corker, citat de Sputnik.

Liderii irakieni apeleaza din ce în ce mai mult la milițiile iraniene, pentru a-i sprijini în lupta împotriva Statului Islamic, a avertizat Corker.

“Am fost în Irak recent și chiar am simtit ca, ceea ce faceau [Statele Unite] acolo, era sa ajute la… crearea unei tari mai bune pentru Iran, în Irak”, a spus el. “Se simte foarte tare infiltrarea [Iranului] în parlament, si se simt eforturile lor enorme pe teren”.

Senatorul a mai spus că a constatat ca opoziția siriana instruita de SUA “se foloseste de acest potential doar împotriva ISIS [ISIL] și nu împotriva lui Assad”, numind acest lucru un fapt “oarecum alarmant”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.