Exorcizare in Parohia Hrustovaia, condamnata de Biserica Ortodoxa din Moldova

In ultimele ore, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove – de sub Patriarhia Moscovei – a condamnat “asa-zisa exorcizare din parohia Hrustovaia, regiunea trasnistreana”, lansand un comunicat, in care se arata:

“Direcția Mitropolitană s-a autosesizat în urma apariției în mediul on-line a unei înregistrări video ce prezintă o procedură de așa-zisă exorcizare, care se pare că a avut loc recent, în parohia Hrustovaia, regiunea transnistreană.

Subliniem în mod categoric faptul că forma în care s-a produs acest lucru și atitudinea slujitorului față de persoana presupus posedată, este absolut necorespunzăoare practicii reale de exorcizare, ce presupune o trăire duhovnicească și o pregătire aparte a slujitorului care săvârșește această slujbă, precum și cercetarea minuțioasă a persoanei care are nevoie de o asemenea formă de asistență spirituală.

În situația creată, cazul sus-menționat va fi examinat în cadrul Judecății Bisericești, pentru fi luate toate măsurile corespunzătoare situației”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.