Mi-as dori sa ne vizitati ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe!

Conform Agentiei de Stiri Cubaneze, Președintele cubanez Raul Castro l-a invitat pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, sa viziteze Cuba, în timpul unei întâlniri cordiale de vineri, ca parte a programului oficial în Rusia.

Invitat de către șeful statului rus, Vladimir Putin, la festivitățile celor 70 de ani de la victoria asupra Fascismului (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), liderul cubanez s-a aflat in Moscova, incepand din 5 mai.

El a fost primit de Primul-Ministru Dmitri Medvedev și a purtat discuții cu Putin, joi, la Kremlin, atunci când cele două delegații guvernamentale s-au întâlnit pentru a revizui perspectivele asupra unor proiecte comune.

“Este o mare plăcere sa va intalnesc din nou”, a spus Raul Castro, amintindu-si de prima vizită a liderului Bisericii Ortodoxe Ruse in Cuba. Patriarhul Kirill, pe atunci Mitropolit de Smolensk și Kaliningrad, a călătorit în Havana, în 2008, cu misiunea de a pune bazele primei catedrale ortodoxe in Caraibe.

“Mi-as dori sa ne vizitati ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe. Puteți considera aceste cuvinte o invitație, pe care o voi confirma ulterior oficial”, a subliniat liderul cubanez.

Patriarhul Kirill a mulțumit pentru invitație, în Cuba existand mii de ruși și vorbitori de limba rusa, in majoritatea lor ortodocși.

Patriarhul Kirill a afirmat că Rusia și Cuba sunt unite prin legături speciale, indestructibile, și a apreciat legăturile de prietenie dintre popoarele celor două țări, dezvoltate de zeci de ani, mai ales după triumful Revoluției Cubaneze.

“Anii trec, iar noi ramanem prietenii cubanezilor”, a subliniat liderul religios rus.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.