Religie in scoala | S -a votat – lista numelor celor 213 demnitari care nu ne mai reprezinta!

Sub deviza evidenta: “Poate astfel veti avea mai multa grija, atunci cand veti vota cu noi in urmatoarele alegeri…”, deputaţii nostri au adoptat, in urma cu o zi, proiectul de lege care impune (unii au scris, aici: “care permite inscrierea”, ca sa sune… de dulce!) completarea unei cereri scrise din partea parintilor, pentru inscrierea sau retragerea elevilor de la orele de religie.

Dupa cum era de asteptat din start, demonstratiile in forta ale parintilor, crearea instantanee a unor asociatii paralele care sa apere – la fel de instaneu – interesele copiilor, nu par sa aiba vreun rezultat sau macar sa conteze in fata mai marilor tarii. La urma urmei, nici dintre noi nu au inteles, prea multi, de ce a mai fost nevoie de constituirea disperata a unei alte asociatii – cu alura impozanta – a parintilor, odata ce eram si ne consideram cu totii in Biserica – in aceasta “asociatie” imensa, cu un numar mult mai mare de membri, decat ar reusi sa aiba oricare alta asociatie constituita vreodata. Si, daca am mai aminti aici si celelalte asociatii deja constituite in sprijinul Bisericii…

Asa incat, probabil tocmai fiindca am uitat sa mai si credem in puterile noastre ca Biserica (pe care le marturisim cu gura, dar mai putin in atitudine: “Cu noi este Dumnezeu!”), astazi aflam ca proiectul de lege in cauza a fost adoptat, de catre deputati, cu… 213 voturi “pentru”, un vot “împotrivă” şi cinci “abţineri”. Pornind de la faptul ca Ortodoxia ne invata sa incercam din rasputeri sa transformam tot raul in bine, ca urmasi ai lui Hristos, votul prezent pare a avea si o latura buna: a pus la dispozitia majoritatii o lista cu cel putin 213 nume de reprezentanti care… dintr-o data, aleg sa nu mai reprezinte aceasta majoritate.

Pentru a intelege mai usor si clar ce s-a intamplat, reamintim ca, intrucat vechea lege – descoperita brusc a fi “neconstitutionala” de catre minoritatea ateista – stipula ca “la solicitarea scrisă a părinţilor(…), elevul poate să nu frecventeze orele de religie”, s-a venit cu ideea unei noi legi care pur si simplu inverseaza termenii, precizand: “inscrierea elevului la frecventarea orelor de religie se face prin cererea scrisă a părintelui”, metodologia urmand sa fie stabilită după adoptarea textului final, în Senat şi în Cameră. Deci, mai urmeaza si alte nume…

Formula este foarte asemanatoare – probabil ca multi dintre dumneavaostra deja ati experimentat asta – celei in care Statul, ajuns in situatia sa va datoreze o anumita suma de bani (lapte praf pentru un nou-nascut, burse etc), va obliga sa faceti cerere speciala prin care sa demonstrati ca vreti intr-adevar sa intrati in posesia ei (de parca ar exista cineva care sa o refuze) – doar in speranta ca veti renunta sa faceti acest efort sau ca veti depasi termenul limita, stabilit si el cu “grija”.

Astfel, majoritatea alegatorilor din tara noastra (peste 90% dintre parinti au completat cererea!) se trezeste obligata sa se supuna vointei discriminatorii anti-religioase a unei infime minoritati necredincioase ateiste, cu pretentii comuniste, care practic – chiar daca mai marii nostri, antrenati de duhul cel rau al stapanirii, au uitat – nu va putea avea nicio putere la voturile din urmatoarele campanii electorale.

Acum, cu calm si cu rabdare, celor ce s-au trezit dintr-o data neputinciosi in fata deciziilor alesilor lor, slujind si supunandu-se intereselor unei minoritati necredincioase, nu le mai ramane, conform aceleiasi Constitutii – daca tot sustin ca ar fi credinciosi si ca apara Biserica lui Hristos – decat sa isi noteze numele si partidele acestor deputati si sa le aiba in vedere atunci cand, in sfarsit, li se va permite din nou sa isi manifeste liber propria credinta: adica, la alegerile viitoare. Dar, pana atunci, cu Post si rugaciune – asa cum a randuit mereu Biserica pentru libertatea deplina a omului, pe care altii vor sa o confiste – ganditi-va la adevarata schimbare din viata voastra!

Autor: KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.