Slobozia, un oras in plina sarbatoare. Valuri de pelerini si noi transmisIuni in direct, in acest week-end

Zilele de sarbatoare continua in Slobozia. Deja, peste 10.000 de credinciosi…

Incepute deja in urma cu doua zile, printr-o procesiune de amploare desfasurata de-a lungul intregului municipiu – pe care multi dintre cetateni si presa au apreciat-o ca fiind, probabil, cea mai mare procesiune ortodoxa organizata vreodata in Slobozia – evenimentele deosebite, ocazionate de Hramul Manastirii istorice a orasului [https://sf-esc.ro/comunicate-de-presa/12386-hramul-manastirii-slobozia—-comunicat-de-presa.html] , continua si in acest week-end.

Din cate stiti din editiile noastre anterioare de stiri, in marea cetate din Baragan se afla in acest moment Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului din Iasi, aceasta ramanand spre inchinare pana in ziua de luni, cand va lua din nou calea Moldovei. Conform informatiilor primite de la corespondentii Lacasuri Ortodoxe aflati in zona, pana la aceasta ora peste 10 000 de persoane s-au inchinat la Sfanta Icoana (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Ieri, intr-un cadru festiv de exceptie [https://sf-esc.ro/informatii/12388-hramul-manastirii-monument-istoric-din-slobozia.html] , Manastirea Sfintii Voievozi, al carei staret este chiar Exarhul Manastirilor aflate pe teritoriul Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, Pr. Vicar Arhim. Rafail, a strans alaturi cateva mii de credinciosi, care s-au inchinat la Icoana Maicii Domnului si au putut participa, in acelasi timp, la Slujba Arhiereasca oficiata de Preasfintitul Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, alaturi de un sobor numeros de preoti si diaconi. Slujba Sfintei Liturghii a inceput in jurul orei 8, fiind urmata de Slujba Sfintirii Aghiazmei, oficiata de asemenea de arhiereul locului.

Dupa ce localnicii, se pare, in majoritatea lor au dat startul acestor manifestari, acum, in zilele de week-end, dupa experienta castigata deja in anii trecuti – zilele de sarbatoare din aceasta perioada devenind deja traditionale in zona – vietuitorii Manastirii si organizatorii din cadrul Episcopiei, ajutati de fortele de ordine puse la dispozitie de Jandarmeria locala, au facut o serie de pregatiri speciale, astfel incat sa ii poata intampina cum se cuvine pe inchinatorii care vor sosi in numar mare din orasele aflate in apropierea Sloboziei: Bucuresti, Ploiesti, Buzau, Braila si altele. Manifestarile din anii trecuti au demonstrat ca masurile organizatorice adoptate cu intentia unei bune desfasurari a traficului de pelerini in zona Manastirii, care indiferent de zi si de ora, nu au fost nevoiti sa astepte mai mult de 30 de minute la randul la inchinare(!), s-au dovedit intr-adevar eficiente, devenind model si pentru alte manifestari similare din tara.

Un mare avantaj pentru pelerinii sositi din Capitala, il reprezinta si faptul ca Manastirea Sfintii Voievozi se afla exact la intrarea in Municipiul Slobozia, pe centura orasului, dinspre Autostrada Soarelui – A2 Bucuresti-Constanta, punand la dispozitia pelerinilor locuri suficiente de parcare care sa satisfaca necesitatile soferilor, pe ambele laturi ale manastirii (dinspre centura si din oras).

Pe toata perioada inchinarii, vor fi oficiate, incontinuu, slujbe in biserica Sfintei Manastiri, iar maine, duminica, 19 aprilie 2015, acestea vor fi incununate de o noua slujba arhiereasca a Sfintei Liturghii, oficiata, de asemenea, de Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu, conform organizatorilor aceasta incepand in jurul orei 9:00. Astfel, pelerinii sositi din alte zone se vor putea bucura si de binecuvantari arhieresti. Slujba va fi transmisa in direct de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, cu sprijinul Sectorului Mass-Media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor. Ca si in cazul transmisiunii efectuate ieri, transmisiunea din aceasta duminica va incepe in jurul orei 8:00, si va putea fi urmarita atat in paginile Agentiei noastre, cat si in cele ale retelei web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor (www.sf-esc.ro, protopopiate, biserici si manastiri).

Reprezentantii Episcopiei Sloboziei si Calarasilor ii asigura pe credinciosi ca acestia se vor putea inchina la sfanta si renumita Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului, sosita din Catedrala din Iasi [https://sf-esc.ro/informatii/12387-icoana-facatoare-de-minuni-a-maicii-domnului-de-la-catedrala-mitropolitana-din-ia-i-este-in-slobozia.html] , pana in dimineata zilei de luni, 20 aprilie.

Un scurt istoric despre Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului din Iasi, gasiti dand click aici [https://lacasuriortodoxe.ro/promo/19057-miercuri-procesiune-de-amploare-in-slobozia-transmisiune-in-direct-1500.html] .

Slobozia este si va ramane o Candela Aprinsa in Baraganul ortodox… si nu numai.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.