Monitorizarea drepturilor crestinilor ortodocsi in Europa

Patriarhia Moscovei monitorizeaza respectarea drepturilor ortodocsilor in Europa.

Centrul pentru Monitorizarea Drepturilor și Libertăților Creștinilor Ortodocși din Europa a lansat un site web, cu sprijinul reprezentantei Patriarhiei Moscovei în Consiliul Europei.

Site-ul în limba engleză, OrthodoxRights.org [https://orthodoxrights.org/] , va oferi informații despre încălcarea drepturilor creștinilor ortodocși și a libertăților în Europa, și va publica rapoarte speciale, potrivit serviciului de presă al Reprezentanței Patriarhiei Ruse în Consiliul Europei.

“Cred că o astfel de activitate ar fi trebuit sa fie demarata cu mult timp în urmă. Există mai multe proiecte de monitorizare a libertății religioase în Europa și în lume, ca întreg. Dar situația drepturilor creștinilor ortodocși este slab acoperita în astfel de rapoarte”, a declarat egumenul Filip (Ryabykh), reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse la Consiliul Europei, potrivit serviciului de presă, citat de Interfax.

“Agresivitatea, discriminarea și actele de violență indreptate împotriva creștinilor ortodocși si a credinței lor, au fost în creștere în viața de zi cu zi, a spus el. Aceasta situatie nu este cauzata doar de reprezentanți ai statului, ci si de grupurile politice, religioase și sociale, precum și de persoane fizice care desfășoară activități extremiste”, a spus preotul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.