Manastirea Vatoped: credinciosii ucraineni trebuie sa ramana sub Patriarhia Moscovei!

Staretul Mănăstirii Vatoped din Muntele Athos, Efrem, a “cerut poporului ucrainean să rămână fidel Bisericii canonice, Primatului si Sinodului sau canonic” (de sub Patriarhia Moscovei).

Staretul Efrem a facut acest apel, în timpul întâlnirii sale cu Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Mitropolitul Kievului, Onufrie, care a vizitat Muntele Athos, săptămâna trecută.

Calugarul și-a exprimat interesul fata de evenimentele din Ucraina: “Simt o mare durere in ce priveste situația din Ucraina. Ne dorim ca ucrainenii sa susțina Biserica recunoscuta canonic. Este important pentru mântuire, să se supună Bisericii canonice”, a spus Arhimandritul Efrem.

In zilele de 13 și 14 martie, o delegație a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, in frunte cu Primatul ei, au efectuat un pelerinaj la Sfântul Munte Athos, unde s-au rugat pentru statul ucrainean și pentru popor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.