Urziceni: evenimente istorice pentru municipiu, “puse la cale” de Biserica Ortodoxa (foto)

Evenimentele din aceste zile au fost unele istorice pentru Urziceni, municipiul inregistrand, conform organizatorilor:

– prima procesiune cu participare arhiereasca (click aici) [https://www.lacasuriortodoxe.ro/stiri/media-cinema/18669-aseara-agentia-de-stiri-lacasuri-ortodoxe-a-transmis-in-direct-procesiunea-din-urziceni.html] ;

– prima procesiune transmisa in direct, din miscare, in acest municipiu;

– prima slujba arhiereasca, in prezenta a doi arhierei, in Catedrala (click aici) [https://sf-esc.ro/informatii/12014-eveniment-istoric-pentru-catedrala-din-urziceni.html] ;

– prima procesiune cu noua racla sfintita de Patriarhie, cu moastele Sfantului Ioan Gura de Aur, in afara Bucurestiului si, in mod special, in Anul inchinat de Patriarhie acestui mare sfant. Racla a fost adusa cu binecuvantarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Astfel, ieri, evenimentele au fost incununate de oficierea, in Catedrala Urziceniului, a Sfintei Liturghii, de catre Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în conslujire cu Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Credinciosii, prezenti in numar foarte mare la evenimentele din aceste zile, s-au putut inchina, pe toata perioada manifestarilor, la moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur, precum si la moastele Sfantului Ierarh Nectarie din Eghina (acestea din urma aflandu-se permanent in Catedrala).

Imediat după Sfânta Liturghie oficiata ieri, cei doi episcopi au vizitat Parohia „Sfânta Treime”, din municipiul Urziceni.

Evenimentele au fost transmise in direct de Agenția de Știri „Lăcașuri Ortodoxe” și pot fi urmărite și in zilele următoare, pe întreaga Rețea Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor [https://www.sf-esc.ro] , ruland in programul TV Lacasuri Ortodoxe. Mai multe amanunte despre slujba oficiata ieri la Catedrala, puteti gasi dand click aici: https://sf-esc.ro/informatii/12014-eveniment-istoric-pentru-catedrala-din-urziceni.html [https://sf-esc.ro/informatii/12014-eveniment-istoric-pentru-catedrala-din-urziceni.html]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.