Muzeul National Al-Arish, deteriorat in atacurile din Sinai

Conform Daily News Egypt, Muzeul National Al-Arish este unul dintre detinatorii de antichități din Sinaiul de Nord, unde există o mulțime de antichitati din perioada faraonilor, din epoca greco-romană, desene copte și antichități islamice.

Egiptul este plin de comori antice, de monumente și antichități care fac trimitere la gloriile antice la care tara a asistat.

Cei mai mulți oameni au auzit, insa, doar despre Muzeul Egiptean, despre Piramide și Templele din Luxor și Aswan, fără să știe nimic despre numarul mare de comori care există în Sinai.

Muzeul a fost deteriorat in urma atacurilor la care Sinaiul a asistat joi seara, din partea grupului militant “Statul Sinai”, care au dus la uciderea a cel puțin 30 de militari.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.