STIRI | Relatiile Biserica-Stat cunosc un nivel inalt in Azerbaidjan

La Moscova, a avut loc Conferința Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse, sub președinția Sanctității Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii.

Partea finală a raportului Patriarhului Kirill a fost dedicată relațiilor reciproce dintre Biserica Ortodoxă Rusă, agenții guvernamentali și instituțiile publice de pe teritoriul canonic al Bisericii Ortodoxe, conform unui raport APA, care citeaza AzerTAc.

In acest sens, patriarhul a declarat că relațiile Biserică-Stat sunt la un nivel ridicat în Azerbaidjan, menționând că s-a stabilit o cooperare constructivă între Biserică și puterea de stat, iar retrocedarea bisericilor ortodoxe din Episcopia de Baku dovedeste acest lucru.

“Este remarcabil că legislația azeră, care lupta împotriva extremismului religios, impiedica în mod semnificativ activitatea așa-numitelor instituții islamice și a altor secte distructive. Avem relații de prietenie cu Oficiul Musulmanilor Caucazieni. Președintele Oficiului, Sheikhulislam Allahshukur Pashazade, isi aduce un aport enorm in Biserică”, a subliniat patriarhul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.