Biserici ascunse. Cel mai mare oras subteran din lume, descoperit in Capadocia

Cel mai mare oras subteran din lume, descoperit in Turcia

Un oraș subteran masiv, considerat a fi vechi de 5 000 de ani, a fost descoperit în provincia Nevșehir a Turciei.

În timpul desfasurarii unui proiect de dezvoltare urbană, realizat de Administrația de Dezvoltare a Locuintelor in Turcia (Toki), în provincia Anatoliei Centrale, la Nevșehir, a fost descoperit un oraș subteran masiv. Orasul este considerat a fi vechi de 5 000 de ani și poate fi cel mai mare oras subteran din lume. In orasul subteran, au fost observate tuneluri, galerii de evacuare și biserici ascunse.

“Este un oraș subteran necunoscut. Pasajele de tunel, de șapte kilometri, sunt acum cercetate”, a declarat șeful Toki, Mehmet Ergün Turan, pentru Hurriyet Daily News. “Am oprit construcția pe care aveam de gand sa o efectuam pe acest teren, unde a fost descoperit orașul subteran”.

“Credem că oamenii care lucrau in agricultură s-au folosit de aceste tuneluri, pentru a transporta produsele agricole în oraș”, a explicat Özcan Çakır, profesor de geofizică la Universitatea Çanakkale Onsekiz Mart, conform Hurriyet.

“De asemenea, estimam ca unul dintre tuneluri trece prin Nevșehir și ajunge la o sursă de apă îndepărtată”.

Provincia Nevșehir este situata în regiunea istorică a Capadociei, in centrul Turciei. În antichitate, zeci de asezari subterane – una de o asemenea marime putea deservi pana la 20.000 de oameni – au fost sculptate in roca vulcanica moale a zonei.

Regiunea este, de asemenea, renumita pentru formațiunile conice de rocă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.