STIRI Rennes – Franta | Biserica ortodoxa romaneasca, atacata in miezul noptii. Distrugeri

In noaptea de vineri spre sâmbătă, 9 spre 10 ianuarie 2015, o actiune de distrugere a avut loc în Rennes, Franta, la intrarea în biserica ortodoxa romaneasca din localitate, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Cu aceasta ocazie, doua jardiniere mari, amplasate pe treptele cladirii, au fost în mod deliberat răsturnate. Acestea au fost distruse in totalitate. Actul de vandalism, cu tenta anti-crestina vadita, a avut loc pe timpul noptii.

Conform unor surse din zona, mai multe simboluri anti-crestine au fost desenate la intrarea in biserica. Astfel, cateva cruci negre, rasturnate (cu capul in jos), un simbol anti-crestin, au fost descoperite la orele diminetii, pe paviment si pe ușa bisericii.

O anchetă, pe aceasta tema, a fost deschisă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.