STIRI SUA | Radarul politist de Penetrare a Caselor violeaza dreptul la intimitate

Experții susțin că utilizarea unui nou dispozitiv radar, care le permite ofițerilor din politie sa “patrunda” în interiorul casele cetățenilor americani, încalcă dreptul individului la intimitate.

Radarul de Penetrare a Caselor incalca inclusiv protecția împotriva perchezitiilor si cercetarilor ilegale, au declarat experții, ieri, pentru publicatia Sputnik.

“O hotărâre judecătorească ar trebui să fie necesară, înainte ca radarul sa fie folosit pentru a invada intimitatea noastră. Progresele în tehnologie si noile tehnologii nu ar trebui să devină o scuză pentru încălcarea intimitatii noastre și a protecției constituționale”, a spus profesorul in Comunicatii la Universitatea din California de Sud, Dr. A. Michael Noll, când a fost întrebat despre capacitatea aparatului de a penetra pereții și de a urmări circulația persoanelor în interiorul caselor proprii, conform Sputnik.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.