STIRI | Noi atacuri asupra sarbilor ortodocsi si a bisericilor lor din Croatia

Mai multe insemne graffiti cu mesaje de ură împotriva sârbilor, amenințări și simboluri ustașe au fost pictate pe zidurile bisericii din Vinkovci, apartinand Bisericii Ortodoxe Sarbe, in aceasta duminica, a declarat Eparhia de Osjek.

Biserica consideră că acesta este nou un atac organizat asupra Bisericii Ortodoxe Sarbe si a preoților săi, care se inregistreaza de aproximativ 20 de zile și care continuă persecuția credinței creștine ortodoxe și a sârbilor din estul Croației.

Declarația arata că “un croat luminat democratic” si-a facut nevoile pe altarul Bisericii Sfantul Procopie, din Rajevo Selo, cu câteva zile în urmă.

“Cu doar câteva zile mai târziu, un alt incident a avut loc, cu mesaje foarte familiare in ultima vreme, de când a început exodul celor 200.000 de sârbi din Croația, împreună cu eradicarea folosirii scrierii chirilice sârbesti și cu distrugerea proprietatilor Bisericii Ortodoxe Sarbe”, se mai spune în declarație, potrivit unui raport al Glas Srpske.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.