STIRI | Talibanii islamisti ataca o scoala plina cu elevi, tragand focuri la intamplare: 126 de morti

Mai multi talibani islamisti inarmati au luat cu asalt o scoala militara din orașul pakistanez Peshawar, in nord-vestul tarii, ieri, ucigand 126 de persoane, au declarat oficialii. Acesta este cel mai grav atac din tara, din ultimii ani.

Majoritatea victimelor au fost elevi ai scolii militare, care include copii și adolescenți din clasele 1-10. Primul-Ministru pakistanez, Nawaz Sharif, a condamnat atacul și s-a deplasat in Peshawar, in semn de sprijinire a victimelor.

Talibanii fac parte din Tehreek-e-Taliban (foto), un grup militant pakistanez care incearca sa răstoarne guvernul.

Atacul a pornit la primele ore ale dimineții, aproximativ 6 persoane inarmate patrunzand in scoala și deschizand focul la intamplare, a declarat ofițerul de poliție Javed Khan, citat de Radio Vatican.

Un comando din armata a ajuns rapid la fața locului și a început un schimb de focuri cu talibanii.

Ministrul Informațiilor, din provincie, Mushtaq Ghani, a declarat ca 126 de persoane au fost ucise în atac. Cei mai multi dintre cei ucisi au fost elevi, copii și adolescenți de la școala, a spus el.

Primul-Ministru a promis că țara nu va fi intimidata de violența.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.