publicat în: Arhivă

STIRI | Credinciosii se opun sanctiunilor impotriva Rusiei. Reactie la minciunile Occidentului-

Episcopul Irineu de Backa, din Biserica Ortodoxă Sârbă, spune că credinciosii se opun sancțiunilor îndreptate împotriva Rusiei și vede o trădare în extinderea NATO.

“Sarbii sunt împotriva oricăror sancțiuni, de aceea suntem atât de des pedepsiți. Ei nu au încredere în noi, ei cred că Serbia nu va fi niciodata împotriva rușilor. Și, în acest sens, au dreptate. Niciodată nu vom fi împotriva Rusiei. Desigur, aceste concluzii și decizii nu sunt întotdeauna favorabile pentru noi, dar ce putem face?”, a declarat Episcopul, într-un interviu pentru Interfax.

El a amintit că liderii sârbi nu au acceptat cererile Occidentului, de sprijinire a sancțiunilor anti-rusești. Ierarhul a mai spus că Occidentul i-a înșelat pe “Gorbaciov și pe primii liderii post-sovietici”.

“Ei au promis că NATO nu va fi extinsa nici macar in întreaga Germanie. Ei au promis ferm că nu va fi extinsa în Europa de Vest și fostele republici sovietice. Cu toate acestea, ei arată că doresc să isi stabileasca prezența foarte aproape de Moscova și este clar că statul reacționează puternic la asta”, a adăugat el.

Episcopul i-a mai criticat, de asemenea, si pe schismaticii din Ucraina. “Distrugerea unitatii Bisericii, din motive false și banale, este pur și simplu o crimă, și nu un mic păcat. Acest lucru este de neconceput. Sfantul Ioan Gură de Aur spune că distrugerea unitatii Bisericii este un păcat atât de important, încât nici sângele martiriului nu-l poate răscumpăra”.