STIRI | Un preot, alaturi de alte 4 persoane, gasit vinovat de uciderea unui episcop

Un tribunal din Kenya a găsit un preot catolic kenyan si alte patru persoane, vinovati de conspirație și de uciderea unui episcop kenyan de origine italiana, din Dioceza Isiolo, în 2005, conform Radio Vatican.

Rev. Guyo Waqo Malley si Mohammed Molu Bagajo, Adan Ibrahim Mohammed, Mahati Ali Halake și Diqa Wario Mohamed vor primi, astazi, sentinta.

Episcopul Luigi Locati (foto), care a venit la Isiolo în anii 1960, a fost împușcat mortal, în timp ce se indrepta spre resedinta sa din Kenya.

Instanța a stabilit că Rev. Guyo Waqo Malley a comandat uciderea acestuia, pentru că a dorit sa detina controlul asupra fondurilor Bisericii din dioceza, înainte de pensionarea Episcopului Locati.

O a sasea persoana, Roba Balla Bariche, a fost achitata.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.