STIRI | Mesaj de imbarbatare a credinciosilor, in fata invaziei saraciei

Int-un comunicat recent, Mitropolitul ortodox de Tripoli, Al-Koura și Imprejurimi, Efrem (Kyriakos), a lansat un mesaj in care se adreseaza credinciosilor pe care ii pastoreste, in speranta de a-i intari in fata saraciei din Liban.

Sub titlul “Saracia invadeaza Libanul”, mesajul sau recunoaste starea actuala din tara si le reaminteste credinciosilor ca “creștinul nu disperă, ci face totul spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu” (conform Romani 8:28).

“Nu fiti egoisti și mândri. Noi, creștinii, nu trebuie sa fim aroganti. Noul Sfant Porfirie a spus: “Mandria (egoismul) este ignoranța, iar smerenia este inteligență și înțelepciune. Persoana mandra (egoista) nu este niciodata satula și, astfel, este mereu trista, în timp ce persoana umila este întotdeauna mulțumita”.

“Dragii mei, traiti întotdeauna cu speranța în Domnul, Care a înviat din morți. Prin această credință, veti transforma mereu suferința în bucurie. Aceasta este calea sfinților, asa ca ramaneti mereu pe acest drum”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.