STIRI Ucraina | Kievul refuza sa discute direct cu rebelii pro-rusi

Ucraina a respins sugestia Moscovei de a discuta direct cu rebelii pro-rusi pentru a pune capăt conflictului din partea de est a țării.

Premierul ucrainean Arseni Iațeniuk (foto) a respins sugestia ministrului de externe rus, Serghei Lavrov, declarând că nu intentioneaza sa discute cu teroriștii, și a acuzat Rusia de încercarea de a forța Ucraina să ii recunoască pe separatiști.

Iateniuk (Yatsenyuk) a respins ideea discuțiilor directe cu rebelii, etichetandu-i drept mercenari ai Moscovei.

Kievul a acuzat în repetate rânduri Rusia, cum ca ar oferi sprijin militar rebelilor din estul Ucrainei. Moscova a negat acuzația.

Conform Novinite, Lavrov și Președintele rus Vladimir Putin au avut o intalnire la Moscova, marți, cu ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier, in care cele două părți nu au reușit să depășească diferendele asupra conflictului din estul Ucrainei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.