STIRI | Turcia va lupta impotriva ISIS, doar daca va fi vanat Assad

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan (foto), a criticat, ieri, Statele Unite, pentru ca nu se conformeaza condițiilor Turciei, de participare la Coaliția impotriva Statului Islamic (ISIS), conform Hurriyet.

Comunitatea internațională “nu a adoptat inca măsurile pe care i le-am recomandat”, le-a declarat Erdogan reporterilor, referindu-se la solicitarea de răsturnare a regimului Bashar Al-Assad, ca obiectiv, și la adoptarea de măsuri militare în acest sens.

“Stabilirea unor zone de securitate în interiorul Siriei și crearea unei zone de interdicție aeriană deasupra spațiului aerian sirian, se numără printre condițiile Turciei, înainte ca aceasta sa accepte sa participe activ în Coaliție. La rândul său, Washingtonul a solicitat deschiderea unui număr de baze aeriene turcesti, pentru a facilita o campanie aeriană a luptătorilor Coaliției”, a mai raportat Hurriyet.

Conform Ansa, “poziția Turciei va continua sa ramana aceeasi, cu excepția cazului in care recomandările sunt puse în aplicare”, a adăugat Erdogan.

Singura afacere din prezent, aflata pe masa negocierilor intre Turcia și SUA, este aceea de a asigura instruire și de a dota grupurile moderate siriene de opozitie, dar, după cum a spus Erdogan, nici pe aceasta tema nu s-a ajuns la un acord final.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.