STIRI | Intalnire intre Mitropolitul Ilarion si secretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor

Ieri, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk l-a primit la Departamentul pentru Relații Externe Bisericești al Patriarhiei Moscovei, pe Rev. Tveit, secretar general al Consiliului Mondial al Bisericilor.

Discuția s-a axat pe relațiile inter-creștine, precum și pe situația internațională actuală. Situația din Ucraina, a fost principalul subiect de conversație.

Mitropolitul Ilarion și Tveit au discutat cu regret despre numeroasele victime ale conflictului din estul țării, si despre situația umanitară din regiune.

Nevoia unei mai mari cooperari între Bisericile creștine, în numele rezolvarii crizei din Ucraina, a fost si ea evidențiată.

Președintele Departamentului a mai discutat cu oaspetele său despre situația din Orientul Mijlociu, care s-a agravat dupa apariția grupului terorist al “Statului Islamic”, în Siria și Irak (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Cei doi au facut un schimb de opinii, cu privire la posibilele acțiuni comune ale Bisericilor creștine și ale organizațiilor creștine internaționale, care ar trebui sa fie luate pentru a face față consecințelor crizei din Orientul Mijlociu, menționând importanța extremă a pastrarii prezenței creștine în regiune.

Tveit a vorbit si despre programul de asistență pentru populațiile africane din Vest, care sufera din cauza focarului de Ebola – program elaborat în comun cu Organizația Mondială a Sănătății.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.