Academia Teologica din Moscova: 200 de ani. Prezenta romaneasca la evenimente

Ieri, 14 octombrie 2014, la sărbătoarea Acoperamantului Maicii Domnului (c.Iul.), la Academia Teologica si seminarul din Moscova a fost organizata o manifestare solemna deosebita, dedicata celei de-a 200-a aniversari a Școlii de Teologie din Moscova – Sfanta Treime-Serghiev.

Evenimentul a fost condus de către Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill.

La celebrare, au participat episcopi și clerici ai Bisericilor Ortodoxe locale, rectori, reprezentanți ai statului și studenți.

Cu aceasta ocazie au fost prezentate filmul “200 de ani, ca 200 de secunde”, precum și spectacole de teatru, dedicate Sfântului Serghie și școlilor de teologie din Moscova.

La Sfanta Liturghie, oficiata, in aceeasi zi, de Patriarhul Kiril al Moscovei și întegii Rusii, a participat si decanul Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București, Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,

Ulterior, Patriarhul Rusiei a sfințit noul campus al Academiei Teologice din Moscova și al Seminarului. Sanctitatea Sa a oficiat slujba de binecuvântare a noii cladiri a caminului pentru seminaristi si studenti.