STIRI | Crestinii arameni: divergente intre Patriarhia Ierusalimului si autoritatile israeliene

Patriarhul Ierusalimului, Teofil, și-a exprimat nemulțumirea față de noua lege adoptată de către Knesset in data de 18 septembrie.

Legea face distincție totală în randul minoritatii palestiniene din Israel, între musulmani și creștini, atribuindu-le acestora din urma numele de “arameni” (dupa limba aramaica).

Cu toate ca majoritatea populatiei crestine din Israel pare sa agreeze formula, Patriarhia Ierusalimului considera ca manevra este urmare a unor intentii ascunse, incercand sa faca o divizare a rezidenților palestinieni din Israel.

Totodata, Patriarhia Ierusalimului se opune si hotararii conform careia locuitorii crestini din Israel trebuie sa serveasca in cadrul Fortelor Armate Israeliene.

Conform Romfea, vor urma mai multe dezbateri, in urma carora se va stabili dacă există un mesaj ascuns în decizia israeliana.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.