STIRI | Mii de buburuze invadeaza o Catedrala a Siberiei. Minune?

Locuitorii unui mic sat din Siberia Ruseasca, din “apropierea” orasului Krasnoyarsk (200 km!), au fost foarte surprinsi sa vada cum mii de buburuze le invadeaza biserica locală.

În doar câteva ore, insectele si-au găsit adăpost peste tot, pe pereți, ferestre și icoanele exterioare ale Catedralei Sfânta Treime din satul Shalobaevo.

Oamenii s-au mai declarat, in plus, surprinsi, deoarece temperatura exterioară scăzuse oricum la minus 15 grade Celsius, o temperatura de congelare pentru orice insecta.

In timp ce locuitorii au hotarat imediat că ar fi fost mâna lui Dumnezeu, un zoolog al ​​Academiei Ruse de Stiinte a aratat, pentru publicatia Rossiya Segodnya, că motivul acestei intamplari este unul destul de simplu. Buburuzele migreaza, in prezent, spre locurile lor de hibernare, si nu exista nicio legatura cu catedrala. Pur și simplu s-a întâmplat ca ea să fie pe drum.

Zoologul a adăugat că aceasta vara a fost foarte favorabila pentru reproducerea buburuzelor, în special în Siberia Rusiei și în Extremul Orient. Iar frigul a venit pe neașteptate, multe dintre insecte riscand acum sa moara.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.