STIRI fotbal | Bayern Munchen ii doneaza Papei 1 milion de euro, doar din ultimul joc

Papa Francisc i-a primit pe jucători clubului german de fotbal Bayern Munchen, in Casa Sfanta Marta, in urma cu o zi, înainte de audiența generală.

Bayern Munchen s-a aflat la Roma, pentru un meci in Liga Campionilor cu AS Roma, marți seara, pe care l-au castigat cu 7-1. Jucătorii i-au donat Papei un milion de euro, din veniturile acestui meci, “pentru a-i ajuta pe cei nevoiași, oriunde s-ar afla în lume, indiferent de credința lor”.

“Fotbalul este bun și sănătos, este un bun model al unui sport de echipă, pentru copii”, a spus Papa Francisc, care i-a felicitat pe jucători, pentru victoria lor: “Ati facut un meci grozav”.

Potrivit Radio Vatican, membrii Bayern Munchen, care au văzut interviul ca pe “o onoare”, au stat cu Papa Francisc 15 minute și i-au oferit Papei o minge semnată de întreaga echipă și un tricou al echipei, care avea inscris pe el numele “Francisc” și numărul 1. Papa i-a dat fiecaruia dintre jucatorii Bayern Munchen un rozariu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.