STIRI | In doar 5 luni, 7 noi biserici au fost tarnosite in Albania. Catedrala din Berat

Tarnosirea noii Catedrale ortodoxe din Berat

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Albaniei, Arhiepiscopul Anastasios, a tarnosit in aceste zile o noua Catedrala, inchinata Sfântului Dimitrie, in Berat.

Suprafața totală a clădirii este de 527 de metri pătrați și înălțimea sa este 22 de metri. Piatra de temelie a fost pusă în 1994, pe fondul multor dificultăți, într-o perioada in acre orașul Berat a fost lovit de o epidemie de holeră.

Construcția a început în 2002, conform planurilor Bisericii Ortodoxe Autocefale a Albaniei, iar cheltuielile, în valoare de 850.000 de euro, au fost acoperite prin donații din străinătate, la intervenția personală a Arhiepiscopului Anastasios.

În perioada iunie 2014 – noiembrie 2014, 7 noi biserici au fost tarnosite, în diferite regiuni ale Albaniei: doua in Tirana, si cate una in Shkodra, Pogradec, Aliko, Këlcyra și Berat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.