STIRI | Patriarhul Bartolomeu discuta cu jurnalistii, despre apropiata vizita a Papei in Fanar

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu s-a întâlnit cu jurnaliștii austrieci, pe marginea dialogului cu Vaticanul.

Cu aceasta ocazie, Patriarhul Constantinopolului, Bartolomeu I, a apreciat vizita Papei Francisc, de la sfârșitul lunii noiembrie, cu ocazia sărbătorii Sfantului Andrei, la Istanbul, ca pe “un semn important al angajamentului reciproc al Bisericilor Ortodoxă și Catolică”.

În același timp, el i-a avertizat pe jurnaliștii austrieci, ca vizita din Fanar, la Istanbul, nu trebuie sa atraga așteptări exagerate.

Nu vor exista gesturi spectaculoase în timpul vizitei papale. Cu toate acestea, declarația care urmează să fie semnata la Fanar, de catre Papa Francisc și Patriarhul Bartolomeu, va reprezenta un reper important în relațiile dintre cele două Biserici, a spus Patriarhul.

Separarea de un mileniu, a celor două Biserici, nu poate fi depășita peste noapte, a declarat primatul de onoare al Bisericilor Ortodoxe. Nu sunt nici macar 60 de ani de cand ne consideram mai degraba dușmani, decât frați.

Desigur, multe lucruri pozitive s-au întâmplat în ultimele decenii. Natural, trebuie să facem, acum, progrese substanțiale, a avertizat Patriarhul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.