STIRI Grecia| Veniturile Bisericii Ortodoxe au scazut la 70%. Cauzele?

În ultimii cinci ani, veniturile Bisericii Ortodoxe din Grecia au scăzut la 70%.

Credinciosii fac mai putine donații, în acelasi timp oficierea Sfintelor Taine (slujbe de Botez, Cununie) a scazut în biserici, ca urmare a crizei financiare.

Totodata, multe proprietati apartinand Bisericii au ramas vacante. Clădirile vacante se ridică la aproape 60%, conform estimărilor Sfântului Sinod. Clădirea de șase etaje de pe strada Mitropoleus din Atena, este un exemplu tipic. Clădirea a apartinut o perioada Ministerului Educației, dar în 2007, Ministerul s-a mutat și clădirea a rămas, de atunci, goala. În cele din urmă, după zeci de oferte nereușite, Electra Hotels Group a cumparat cladirea, care va urma sa functioneze ca hotel.

Se estimează că veniturile Serviciului Financiar Central Ecleziastic au scazut la 9.330.000 de euro în 2012 și la 7,4 milioane de euro în 2013, față de 10 milioane de euro în 2011.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.